Bedrijven worden professioneler, groter en complexer

Mede-eigenaar Barry Wopereis is blij met de nieuwe locatie in Lunteren. Het zelf kunnen ontwerpen, uitstraling geven en keuzes maken bij de nieuwbouw is een kolfje naar de hand van VanWestreenen als adviseur in het buitengebied. Natuurlijk begint het bij Barry ook te kriebelen op ‘zijn’ locatie in Lichtenvoorde. Daar wordt nu kantoorruimte gehuurd maar wellicht volgt ook hier een dergelijke stap als in Barneveld. “Maar, net als in onze projecten, kan niet alles tegelijk en werken we stap voor stap verder aan ons bedrijf” aldus Barry. Sinds vorig jaar is er ook een vestiging in Tubbergen geopend.

Wopereis is er trots op dat ze als team deze nieuwe mijlpaal samen hebben bereikt. Een nieuw kantoorpand, midden tussen de klanten en dichtbij Barneveld. Hij is ook blij met de goede samenwerking tussen hem en Steven van Westreenen. Zo’n samenwerking die zij als directeur/eigenaar hebben wenst hij iedereen die samenwerkt toe. Verschillend als mens, aanvullend als ondernemers.

Maatschappelijk draagvlak stuurt agenda’s

De stikstofdiscussie en maatschappelijke thema’s als dierenwelzijn sturen bij veel agrarisch ondernemers, en dus ook bij ons, de agenda’s. Het aantal bedrijven daalt snel, maar wie boer blijft wordt groter, professioneler en de bedrijven en projecten worden complexer. “Onze specialistische kennis en het netwerk bij de overheden is dan nog meer nodig om voor de ondernemer het maximale eruit te halen”, zegt Wopereis. “We zijn daarom op zoek naar ervaren adviseurs, bouwkundigen en tekenaars om ons team verder te versterken.”

Volop beweging in het buitengebied

Momenteel zijn ze vooral druk met het aanpassen van stallen in de vleeskuikenhouderij. Door overschakeling naar het Beter Leven-keurmerk moeten er aanpassingen gedaan worden, waarbij meer ruimte per dier en een uitloop gerealiseerd moeten worden. Naast bouwkundig advies vraagt dit vaak ook om aanpassingen in de vergunningen.

In de sector Food & Industries lopen meerdere projecten in de mestverwerking en het vergisten van biomassa. Daar wordt advies geleverd bij milieuwetgeving en de vergunningaanvraag, zowel bij nieuwe als bestaande installaties. Voerfabrieken vernieuwen installaties of breiden uit. Veel loonwerkers zijn of worden actief in de afvalverwerking, meestal als neventak, en dat vraagt ook om aanpassing van de vergunningen.

De werkzaamheden in Food & Industries worden met dezelfde betrokkenheid uitgevoerd als bij de agrarisch ondernemers, maar dan in een andere plek in de keten. Al met al veel werk aan de winkel dus!

Contact

Meer nieuws