Terugblik op het jaar 2023: Dertig jaar VanWestreenen

Het jaar 2023 is weer bijna ten einde. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Op 1 september 2023 was het dertig jaar geleden dat Steven van Westreenen zijn bedrijf startte. Ons advieskantoor telt nu ruim dertig werknemers en heeft drie vestigingen. Directeuren en eigenaren Steven van Westreenen en Barry Wopereis blikken terug en kijken vooruit.

Op een zolderkamertje bij Drieklomp in Voorthuizen begon Steven van Westreenen in 1993 zijn eigen bedrijf, met de visie om agrarische ondernemers te helpen bij hun bedrijfsontwikkeling. „Ik voorzag dat de toen al toenemende milieuwetgeving voor grote problemen dreigde te zorgen bij ondernemers in de agrarische sector. Ik zag een behoefte bij agrariërs aan iemand die de sector kent, maar ook de wetgeving. En die in staat is om procedures tot een goed einde te brengen.”

Drie kantoren

Die drive, kennis en vaardigheden zijn nog steeds speerpunten van het bedrijf. Barry Wopereis kwam in 2001 bij VanWestreenen en in 2006 werd een kantoor in Lichtenvoorde geopend, waar hij de leiding kreeg. In 2020 kwam er ook in Tubbergen een vestiging. En in 2021 verhuisde de locatie Barneveld naar een prachtig nieuw kantoorpand in het buitengebied van Lunteren. Theo van den Brink is bijna vanaf het eerste uur in dienst: dit voorjaar werd hij in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig jubileum.

Toonaangevend

Met de uitbreiding in vestigingen en personeelsbestand groeide VanWestreenen uit naar een toonaangevend onafhankelijk adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, milieuwetgeving en bouw. „Er is veel veranderd in die periode”, vertelt Barry. „Wat gebleven is, is dat we een betrouwbare en proactieve partij zijn voor klanten, dat we hen ontzorgen en altijd het maximale willen bereiken. En we zijn ons meer gaan richten op de food- en industriesector.” Ook klanten uit de agrarische sector weten
VanWestreenen te vinden. Soms gaat het alleen om een wijziging van een vergunning, in andere
gevallen ontzorgt VanWestreenen het hele traject.

Enorme drive

Wet- en regelgeving werd door de jaren heen complexer en veelomvattender. VanWestreenen hecht er daarom sterk aan de actualiteiten te kennen op het gebied van wetten en regels. Steven en Barry zijn trots op het team. „Iedereen heeft een enorme drive om altijd het maximale te bereiken voor onze klanten. Samen gaan we vol vertrouwen op weg naar een volgende mijlpaal.”

Contact

Meer nieuws