Even voorstellen: Clemens de Ruiter

Mijn naam is Clemens de Ruiter, 22 jaar oud en woonachtig in Amerongen. Ik loop sinds begin september stage bij VanWestreenen Adviseurs.

Ik zit in het vierde jaar van de Aeres Hogeschool in Dronten en doe daar de opleiding Dier en Veehouderij. Ik werk al 9 jaar op een agrarisch bedrijf dat ongeveer 5 jaar geleden is omgeschakeld van melkkoeien naar melkgeiten. Bij het realiseren van een nieuwe geitenstal volgde ik het hele proces: van de eerste ideeën en tekeningen tot aan de laatste details bij de oplevering.

Echter werd het helaas een moeilijk proces met veel bezwaren, procedures, rechtszaken en onduidelijkheden. In diezelfde tijd kwam ook nog eens de geitenstop. Die periode heeft mij enorm geïnteresseerd en het was het voor mij duidelijk welke richting ik op wilde: de milieu kant (vergunningen) combineren met de agrarische sector. Zodoende kwam ik bij VanWestreenen terecht, een prachtig en leerzaam stagebedrijf.

Verder heb ik nog een eigen onderneming (Van Loonwerk Naar Dronewerk) waarbij ik reekalveren en weidevogelnesten voor het maaien opzoek door middel van een drone met thermische camera.

Contact

Meer nieuws