Rundveehouderij: Wijziging in emissiefactor ligboxenstal voorzien van bolle rubberen matten op betonnen roosters (A1.30)!

Dit systeem wordt opgenomen op de RAV lijst met een definitieve emissiefactor van 8 kg NH3 per dierplaats per jaar. De voorlopige emissiefactor van 9,4 kg wordt in januari 2020 vervangen door de definitieve emissiefactor van 8 kg. Nummer voor RAV-notering: BWL 2017.06.V2

HCI Betonindustrie en rubber producent Easyfix uit Ierland hebben de krachten gebundeld in dit product. Naast het vergroten van het dierenwelzijn, verlaagt het rubber de ammoniakuitstoot. Door de bolling van het rubber wordt urine snel afgevoerd naar de mestkelder. De vaste mest wordt met een mestrobot de sleuven in geschoven. In bestaande stallen kan de ammoniak emissie worden verlaagd door de roosters te voorzien van Easyfix rubber.

Mogelijk geeft dit ruimte binnen de vergunning welke benut kan worden voor de uitbreiding van uw bedrijf. Tevens voldoet deze vloer aan besluithuisvesting bij nieuwbouw en de MDV (maatlat duurzame veehouderij).

Contact

Meer nieuws