Uitnodiging – Boer zoekt toekomst (omgeving Nijkerk, Putten, Ermelo)

 

Recent in december jl. is de samenwerking Landbouwnetwerk Salentein 2019-2022 ondertekend door een aantal bedrijven uit de agri- en foodketen, kennisinstellingen en overheid. Zij zijn tot een actieplan gekomen om de regio Foodvalley tot de ‘Proeftuin van de Wereld’ te maken en ook jonge boeren weer een toekomstperspectief te bieden. De agrarische sector in regio Foodvalley staat onder druk. In de overtuiging dat samenwerking kan bijdragen aan een betere toekomst voor boeren in de regio, is deze samenwerking aangegaan. Daarin hebben de betrokken partijen op vier punten omschreven hoe de agrarische sector in de regio Foodvalley kan worden versterkt: Ondernemerschap & Innovatie, Verbindend Ondernemen, Ruimte om te Ondernemen, Ondernemersbegeleiding, Landschap bodem water en biodiversiteit en Waarderen & Verdienen.

Nieuwe verdienmodellen
In de afgelopen periode zijn er al een aantal projecten succesvol van de grond gekomen waaronder Ondernemersbegeleiding en Ondernemerschap & Innovatie. Zo is er een loket ontworpen waar agrarische ondernemers terecht kunnen voor coaching of voor de Agro ondernemerscan met het doel nieuwe verdienmodellen te verkennen. Door het gesprek aan te gaan en de behoefte in kaart te brengen, kunnen agrarische ondernemers verder geholpen worden in kennis en motivatie om aan de slag te gaan.

Uitnodiging
Recent is bekend geworden dat er 75 nieuwe coachprojecten van start gaan en zijn er nog 20 pilots voor de Agro ondernemerscan beschikbaar. We willen u graag verder informeren over de mogelijkheden voor u als ondernemer. U bent van harte welkom op donderdag 5 maart op het kantoor van de Rabobank, Van Het Hoffstraat 24 te Nijkerk.
Programma
19:45 uur Ontvangst
20:00 uur Opening
20:05 uur Introductie Agro-loket
20:30 uur De Rotonde: Agro Ondernemersscan
21:00 uur Zicht op de Toekomst: Perspectieftrajecten
21:30 uur Borrel en de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek
22:00 uur Einde avond

Aanmelden
In verband met de catering (en voedselverspilling) horen wij graag van tevoren op hoeveel en welke bezoekers we kunnen rekenen.
Aanmelden

Deze avond wordt in het voorjaar ook nog een keer georganiseerd in omgeving Ede.
Graag tot de 5e!

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door de Salentein partners waaronder de gemeentes, LTO Noord Gelderse Vallei, Gebiedscoöperatie O-gen, Schuiteman Accountants & Adviseurs, VanWestreenen, Boerderij ’t Paradijs en Rabobank.

 

Contact

Meer nieuws