Werken in het buitengebied, daar gebeurt het!

Steven van Westreenen liep al sinds 2016 met het idee in zijn hoofd van een kantoor in het buitengebied. Daar werken waar je klanten werken. Aan de Scherpenzeelseweg in Lunteren werd een locatie gevonden. In het overgangsgebied tussen bedrijventerrein en agrarisch maakten varkensstallen plaats voor het nieuwe hoofdkantoor van VanWestreenen.

Voor de bouw kon starten was een functieverandering nodig, wat nog niet eenvoudig was. De ruime ervaring van VanWestreenen als adviseur voor ruimtelijke ontwikkeling in het buitengebied was cruciaal. De Gebiedscoöperatie O-gen en het netwerk van VanWestreenen op het gebied van landbouwtransitie hebben hierbij goed geholpen. Ook merk je dat het nodig is om een goede relatie te hebben met provincie en gemeente. Die hebben we gelukkig.

Nu, vijf jaar later, gaan de deuren van het nieuwe kantoor open. Een kantoor met vijfentwintig flexibele werkplekken, verdeeld over twee ‘kantoortuinen’ voor adviseurs en bouwkundigen. Parallel aan de nieuwbouw is ook de digitalisering binnen de organisatie aangepakt. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie zodat het ook een duurzaam kantoor is.

VanWestreenen is nu nog aantrekkelijker voor adviseurs en bouwkundigen uit bijvoorbeeld de Foodvalley, die willen meehelpen aan het ‘door de regels loodsen’ van ondernemers in het buitengebied. Steven rekent erop dat zo de dienstverlening van VanWestreenen verder uitgebouwd kan worden, ook in de sector food & industries. De behoefte aan kundig en resultaatgericht advies is groot. Goede medewerkers zijn meer dan welkom.

Uiteraard voerde het VanWestreenen-team de hele ontwikkeling tot en met de inrichting zelf uit. Alleen het bouwen zelf is uitbesteed. Steven wil zonder iemand tekort te doen vooral Theo van den Brink, Albert van Deelen, Stefan Koudijs en Esther van Voorthuizen in het zonnetje zetten. 

Vol trots kijkt iedereen uit naar een open dag. Zodra de omstandigheden en spelregels rond Covid-19 dit toelaten of achter de rug zijn, zult u hiervoor een uitnodiging ontvangen. “Wat in het vat zit, verzuurt niet”, aldus Steven van Westreenen.

Steven kijkt ernaar uit om de nieuwe werkplekken te betrekken: “We zijn klaar voor onze volgende stappen, met nog betere dienstverlening voor ondernemers in agrarisch en food & industries. Een inspirerend kantoor met de uitstraling die past bij onze klanten en het buitengebied helpt daarbij. Want daar gebeurt het!”

Contact

Meer nieuws