Bedrijfsontwikkeling veevoederbedrijf Gebrs. Fuite, Genemuiden

Vernieuwing en verbetering zijn een contante factor in de bedrijfsvoering

Bedrijfsontwikkeling veevoederbedrijf Gebrs. Fuite, Kokosstraat Genemuiden

‘Als ondernemer moet je altijd processen verbeteren en daarbij niet alleen naar kosten maar óók naar arbeidsgemak kijken.’ Jaap Fuite van veevoederbedrijf Gebrs. Fuite BV in Genemuiden brengt dit principe al vele jaren in de praktijk. Met als gevolg dat er het afgelopen decennium tal van (bouw)projecten zijn gerealiseerd om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Van Westreenen was én is sterk betrokken bij deze initiatieven.

Een kantoorrenovatie in 2007, nieuwe grondstoffensilo’s in 2009, innovatieve inpandige laadstraten in 2012, de overname van een op- en overslagterrein in 2014 en de renovatie van het havengebouw in 2015. Bij Gebrs. Fuite is vernieuwing en verbetering een constante factor in de bedrijfsvoering. En dat werkt, want het familiebedrijf (in het MT zitten zes Fuite’s) floreert. ‘De veevoedermarkt als geheel groeit niet, de groei van ons bedrijf is autonoom. De verklaring voor onze expansie? Goede dingen doen met goede mensen. We steken veel energie in procesverbetering en automatisering en produceren veel ton per medewerker. Ook de relatie met onze afnemers is hecht. Dankzij goede mensen en goede adviezen gaan zij niet snel shoppen. We hebben écht een relatie met klanten opgebouwd.’

Inmiddels staan er opnieuw bouwprojecten in de spreekwoordelijke steigers, één in Kampen en één in Genemuiden. In laatstgenoemde plaats komt een nieuwe productie-unit waarmee de capaciteit in één klap met 20% toeneemt. Het vergunningstraject is inmiddels gestart. In Kampen bouwt Gebrs. Fuite een nieuwe fabriek naast de huidige vestiging. Alle investeringen en uitbreidingen zijn erop gericht de interne processen zo flexibel mogelijk te maken. Met name optimalisering van de grondstoffenaanvoer en -voorraad staat centraal.

Oog voor detail

VanWestreenen verzorgt bij alle bouwplannen de diverse vergunningsaanvragen. Jaap Fuite is content met deze samenwerking. ‘Je bouwt in de loop der jaren iets op met elkaar. Van Westreenen kent de basis van waaruit wij werken. We houden van strakke bouwdetails, hygiëne staat hoog in ons vaandel en we hechten veel waarde aan continuïteit. We leveren de zaken goed bij hen aan, zij letten vervolgens op de details. Dat laatste geeft rust.

‘we hoeven niet elke dag van alles te controleren’

VanWestreenen heeft in dit project de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Aanvraag Omgevingsvergunning Milieu
  • Aanvraag Wet natuurbescherming
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Bouw
  • Begeleiding en coördinatie wijziging bestemmingsplan

Foto's

Logo VanWestreenen