Terugblik op het jaar 2023: Theo van den Brink 25 jaar bij VanWestreenen

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Op 1 juni 2023 was het 25 jaar geleden dat bouwkundig adviseur Theo van den Brink zijn intrede deed bij VanWestreenen. Hij begon als pionier in de Gelderse Vallei en groeide daarna door tot een bouwkundig adviseur met veel waardevolle kennis en ervaring en een oneindig groot netwerk. Theo is de langstzittende collega bij VanWestreenen, waar hij ook nieuwe collega’s opleidt.

Vertel eens over jouw begintijd bij VanWestreenen?

„Ik maakte in de jaren negentig al regelmatig tekeningen voor Steven. Dat beviel van beide kanten
goed en we kwamen overeen dat ik de teken- en ontwerpwerkzaamheden volledig op me zou nemen. Ik ging me bezighouden met het ontwerpen, het begeleiden van bouwtrajecten en het aansturen van de tekenkamer. Veel eerste klanten uit die begintijd zaten in de Gelderse Vallei. Maar destijds kwamen we via Agruniek en Wopereis Staalbouw ook regelmatig in de Achterhoek. Met de komst van collega Barry Wopereis kregen we daar steeds meer voet aan de grond. En in 2006 werd er dan ook een vestiging geopend in Lichtenvoorde.”

Weet je je eerste klant nog te herinneren?

„Zeker. Dat was Johan van Doorn, die in Valburg zijn bedrijf moest verplaatsen vanwege de Betuwelijn. Het leuke is dat ik hem en zijn zoon privé nog steeds ontmoet vanwege onze gezamenlijke hobby met
postduiven.”

Wat maakt het dat je al 25 jaar verbonden bent aan VanWestreenen?

„De vrije rol die ik hier mag vervullen, spreekt mij enorm aan. Ik duik overal in en heb uiteenlopende klanten. De werkzaamheden zijn divers en dat blijft boeiend. Ik adviseer grote voerbedrijven, maar ook een melkveehouder die van 27 koeien op de grup naar 50 koeien groeit. Dat geeft mij net zoveel voldoening. Ik boor telkens iets nieuws aan, zoals de stap richting de food- en industriesector
die VanWestreenen heeft gemaakt. Ik zag en zie daar veel kansen.”

Wat maakt dat je zo vooruitstrevend bent?

„Ik ben niet een persoon die in een hokje te duwen is. Ik ben nieuwsgierig en heb uitdagingen nodig in mijn werk. Ook kijk ik graag vooruit. Met routine moet je niet bij mij aan komen. Op dit moment verdiep ik me in de Wet kwaliteitsborging. Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 start de stapsgewijze introductie van deze wet. Dit heeft grote gevolgen en vraagt ook een nieuwe werkwijze. Ik vind het belangrijk om daar nu al voorbereidend mee aan de slag te gaan. We draaien nu een proefproject met subsidie van de overheid.”

Theo en zijn vrouw Annemieke tijdens het jubileum in juni van dit jaar.

Welke opdrachten zijn je altijd bijgebleven?

„Het project van mengvoerbedrijf Fuite in Genemuiden, waar ik het hele proces rondom de vergunning voor een nieuwe wei-vet-toren waar melkpoeder wordt gemaakt heb gedaan. Dat project vind ik nog steeds prachtig. Ook het ontwerp bij het laboratorium van Schils Food in Sittard-Geleen was een mooie klus. De nieuwbouw bij windmolenbedrijf Rengineers in Barneveld vond ik ook uitdagend om te doen. Bij de aankoop van een kleine windmolen verzorg ik voor dit bedrijf alle benodigde vergunningen. Ook die stap richting kleine windmolens is iets dat ik zelf heb opgepakt binnen VanWestreenen. Wat ook een ervaring was, was een project van Wopereis Staalbouw in Rusland.”

Wat was dat laatste precies?

„Wopereis Staalbouw heeft daar in de jaren 2006-2008 negen grote melkveebedrijven opgezet. Die heb ik samen met Alfred Hoff stad van Wopereis volledig uitgewerkt. Dat was een bijzondere ervaring. De vele relaties die ik in de loop van de jaren heb opgebouwd, zijn divers en uiteenlopend. Het zijn er duizenden. Ik heb zoveel moois gedaan en meegemaakt. Elkaar iets gunnen is daarbij mijn insteek. Want samen kom je verder. Mijn brede interesse heeft me ook zo ver gebracht. Graag wil ik alles weten en snappen. En ik sla alles op.”

Hoe zie je de toekomst?

„Ik hoop nog wat jaren zo door te kunnen en mogen gaan. Het is mooi dat klanten terugkomen en dat nieuwe generaties mij nu ook weer benaderen. Jaren geleden was ik bij een klant die een nieuwe stal bouwde voor ruim 250 koeien. En een tijdje geleden belde zijn zoon voor de uitbreiding van de jongveestal. Ik ken hem nog als klein jochie. Dat zijn prachtige dingen, waar ik van geniet.”

Contact

Meer nieuws