Bouwer van hijsmateriaal zat klem op oude locatie

Bouwer van hijsmateriaal zat klem op oude locatie

In zijn machinebouwbedrijf maakt Ab van Harten samen met twee medewerkers hijsmateriaal voor betonfabrieken en infrabedrijven. Het produceren van grote zuignappen en klemmen vraagt veel ruimte. Op de oorspronkelijke plek in Lunteren was die ruimte er niet meer, in Ederveen kan Van Harten jaren vooruit. “Binnen drie minuten was ik gewend.”

In Lunteren was Van Harten Machinebouw volledig uit zijn jasje gegroeid. “Ik kwam opslag tekort, maar er mocht op die locatie vrijwel niets. Ik kreeg dwangsom na dwangsom”, vertelt eigenaar Ab van Harten. “Met hulp van VanWestreenen kon nog wel de bestemming van de oude kippenschuur omgezet worden, maar verder kwamen we niet. Het ging echt niet meer.”

‘We kunnen nu alle grote klussen aan’
Vorig jaar verhuisde Van Harten daarom naar een nieuwe locatie, in Ederveen. “Het kostte nog geen drie minuten om te wennen. Het pand is vijf keer zo ruim als voorheen en ik heb de mogelijkheid om nog eens vijfhonderd vierkante meter uit te breiden. We kunnen nu alle grote klussen zonder problemen aan.” Hoewel het verkrijgen van de juiste vergunningen in Ederveen aanzienlijk eenvoudiger ging dan in Lunteren, liep Van Harten ook hier tegen moeilijkheden aan. “Ik had de grond nog maar net gekocht of het werd alweer netelig. VanWestreenen heeft een stikstofrapport opgesteld en daarmee was het eerste probleem opgelost.”

Pagina’s vol artikelen overtuigen gemeente
Vervolgens moest het bestemmingsplan aangepast worden. “Volgens de gemeente moest ik de aanvraag daarvoor gelijktijdig met mijn buurman indienen. Maar mijn buurman wist nog niet goed wat hij wilde en had geen haast. Ik wel. Steven van Westreenen overtuigde de gemeente met vier pagina’s vol artikelen dat het wel degelijk los van elkaar kon. Toen snapte de gemeente het ook. VanWestreenen is niet terughoudend, ze durven wat te doen en krijgen het dan ook voor elkaar.” Ook kreeg Van Harten buiten het pand meer ruimte. “Ik had aanvankelijk maar vijfhonderd vierkante meter aan straatwerk, maar dat was onvoldoende voor alle vrachtwagens die hier komen. VanWestreenen heeft de buiteninrichting getekend en nu heb ik 2.600 vierkante meter in totaal. Ik ben zo blij dat we hier zitten, hier kunnen we een hele tijd vooruit.”

Foto's

Logo VanWestreenen