Freilandstal familie Van de Broek, Otterlo

Een nieuwe freilandstal met ventilatie volgens de eisen van de tijd

Freilandstal fam. Van de Broek, Apeldoornseweg Otterlo

De Veluwse aspergeboerderij van het familiebedrijf Van de Broek in Otterlo is al jaren een begrip in de omgeving. Ook kersen uit de eigen bongerd vinden tijdens het seizoen gretig aftrek in de Boerenlandwinkel op het erf. Naast asperges, kersen en wat pruimen – “Dat is meer hobby” – heeft Van de Broek nog een pluimveebedrijf met vijfentwintig duizend freilandkippen. Een bijzondere combinatie.

“Het hebben van verschillende activiteiten laat zien dat deze ondernemer tijdig plannen heeft gemaakt voor de toekomst. Er is echt een visie waar het heen moet met het bedrijf”, zegt Steven van Westreenen. “En dan kun je ook goed anticiperen op mogelijkheden die zich aandienen.”

VanWestreenen werd ingeschakeld voor de vergunningen voor een nieuw te bouwen freilandstal. Van de Broek vertelt: “Op een gegeven moment waren we toe aan een nieuwe stal. De twee oude scharrelstallen waren zeker 40 tot 45 jaar oud. Dat werkte niet echt lekker meer.” De ondernemer is tevreden met het resultaat. “De nieuwe stal is mooi ruim opgezet met een goed ventilatiesysteem volgens de eisen van deze tijd.”

Aspergeverkoop

Toen VanWestreenen aan de slag ging met de vergunningen, zijn tegelijkertijd een aantal andere zaken gerealiseerd. Steven van Westreenen: “Het hebben van een landwinkel van een redelijke omvang maakt de locatie uniek, zeker zo nabij een Natura 2000-gebied. We hebben dan ook meteen de nevenactiviteiten zoals de winkel gelegaliseerd. Ook hebben we daarbij gezorgd voor de benodigde vergunningen voor het aspergeverkooppunt. En dat is gelukt. De producten van Van de Broek staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Ze leveren niet voor niets aan hotels en restaurants in de omgeving.”

‘Met een goede visie op je bedrijf, kun je snel anticiperen’

VanWestreenen heeft in dit project de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Melding Activiteitenbesluit
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets
  • Aanvraag Wet natuurbescherming
  • Begeleiding en coördinatie afwijken bestemmingsplan
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Bouw

Foto's

Logo VanWestreenen