Niek Oude Nijeweme bouwt in Geesteren voor varkens en de fietsenloods.nl

Passie voor varkens en fietsen

Niek Oude Nijeweme bouwt voor varkens en defietsenloods.nl

Het bedrijf van de familie Oude Nijeweme in Geesteren (Ov) wil verder specialiseren, zo wordt de pluimveetak afgebouwd en de vleesvarkenstak verder vergroot. Daarnaast heeft hij een bijzondere tweede tak: defietsenloods.nl. Zes jaar lang heeft Niek in een fietsenzaak gewerkt en heeft daarnaast als mechanieker bij onder meer wielerploeg Sunweb veel mooie wedstrijden meegedraaid in de wielrennerij. Daar is hij nu mee gestopt om zichzelf te focussen op de varkenshouderij en zijn bedrijf voor onderhoud en verhuur van onder andere racefietsen, gravel- en mountainbikes.

 Via zijn netwerk kwam Oude Nijeweme eind 2018 terecht bij adviseur Huub Bruggink van VanWestreenen. Inmiddels heeft VanWestreenen in de omgeving van kantoor Tubbergen al een goede reputatie opgebouwd. Oude Nijeweme vindt dat je je altijd door specialisten moeten laten adviseren als je plannen hebt en afhankelijk bent van financieringen en/of vergunningen. Niek: “Ik heb zelf geen verstand van het papierwerk, ik ben een man van de praktijk. Daarom laat ik het graag aan Huub over, die doet direct wat hij zegt en dat doet hij secuur”.

Vleesvarkensstal en fietsenloods

Voor de geplande uitbreiding van de vleesvarkens alsmede de bestemmingsplantechnische toestemming voor de neventak zijn de benodigde omgevingsvergunningen verleend. Op het bedrijf in Geesteren wordt momenteel de laatste hand gelegd om de overige procedures af te ronden. Na de realisatie van de nieuwe stal biedt het bedrijf plaats aan ca. 6.400 vleesvarkens. Het erf is opnieuw ingericht en er is een vergunning aangevraagd voor een toekomstige mestsilo voor meer dan 2.000 m3 die dan buiten het bouwvlak wordt geplaatst.

Topprestaties vragen veel van het ‘materiaal’

Volgens Huub zijn de Oude Nijewemes echte ondernemende mensen. De relatie met de gemeente Tubbergen is goed en dat werkt constructief in het traject naar de nieuwe vergunningen. Uit zijn ervaring in de wielrennerij weet Niek hoe belangrijk het is om bij topprestaties het juiste materiaal en de juiste adviseurs te hebben. Zeker wanneer er uiterste inspanning gevraagd wordt en je gaat voor topresultaten.

“Zoek bij elk werk de specialist wiens dagelijkse werk dit is”

VanWestreenen heeft in dit project de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Aanvraag Omgevingsvergunning Milieu
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Bouw
  • Aanvraag Wet natuurbescherming
  • Aanvraag afwijken bestemmingsplan
  • Bouwtekening met 3D-schetsen

Foto's

Logo VanWestreenen