Nieuwbouw bedrijfshal familie Hogendoorn, Werkhoven

Toen Elmar Hogendoorn op 23-jarige leeftijd in 2007 de woonboerderij met bedrijfshallen aan het Oostromsdijkje kocht, had hij niet kunnen bedenken dat het oprichten van zijn aannemersbedrijf zoveel voeten in aarde zou hebben. Door zich vast te bijten in de materie en niet op te geven toen het moeilijk werd, heeft zijn aannemersbedrijf vorm gekregen met de bouw van een nieuwe bedrijfshal.

Bij aankoop van de woonboerderij in 2007, stond er ruim 2.200 m2 aan bedrijfsbebouwing ten behoeve van een hoveniersbedrijf. Elmar wilde de bestemming omschakelen naar een aannemersbedrijf, zodat hij zijn bedrijf ‘Bouw- en montageservice Hogendoorn B.V.’ vorm kon geven. Tijdens een open dag kwam Elmar met VanWestreenen in contact. Elmar bouwde op dat moment een door VanWestreenen ontworpen bedrijfsbebouwing, en wilde daarom graag ons advies in zijn kwestie. Gezamenlijk is toen geageerd tegen het bestemmingsplan en eind 2012 besliste de Raad van State dat Elmar gelijk had; bij omschakeling naar een aannemersbedrijf hoefde een groot deel van de bestaande bebouwing niet gesloopt te worden.

Eigen kennis en ervaring
VanWestreenen is direct aan de slag gegaan met het ontwerp van een nieuwe bedrijfshal, ter vervanging van een bestaande, verouderde loods. Elmar kon vanuit zijn eigen kennis en ervaring actief meedenken bij het ontwerp. Omdat de bebouwingsoppervlakte van de nieuwe hal niet groter dan 487 m2 mocht zijn, moest de diepte in worden gegaan om het maximale uit het gebouw te halen. Een uitgekiend ontwerp heeft er toe geleid, dat er een efficiënte hal mocht worden gerealiseerd met voldoende capaciteit.

Dubbel feest
In de zomer van 2013 was de bedrijfshal gereed en in augustus 2013 is er een drukbezochte open dag gehouden. Omdat dochter Michelle enkele weken daarvoor is geboren, was het voor Elmar en Egberdien dubbel feest.

Foto's

Logo VanWestreenen