Nieuwbouw groepsaccomodatie familie Beumer, Wekerom

De natuur is altijd dichtbij op het bedrijf van de familie Beumer. Het varkens- en vleeskalveren- bedrijf ligt dicht tegen de bosrand van het natuurgebied ‘Wekeromse Zand’. Een uitbreiding en modernisering van de veehouderij is hierdoor geen duurzame oplossing. De natuur bood echter ook een kans! Dochter Evelien koos er samen met haar ouders voor om het bedrijf te verbreden met een neventak. Een recreatieve nevenactiviteit in de vorm van een groepsaccommodatie naast de veehouderij was de droom van Evelien. Zij koos voor de groepsaccommodatie de passende naam ‘de Eiken Stek’.

Evelien heeft vanaf 2010 overleg gevoerd met de gemeente Ede. Ze moest lang wachten met een officiële aanvraag, omdat er nog geen regeling was om haar plan mogelijk te maken. In de nazomer van 2011 stelde de gemeente het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied inclusief een regeling voor nevenactiviteiten vast.

Eisen
VanWestreenen heeft veel overleg gevoerd met de gemeente Ede over de grootte en de vorm van de groepsaccommodatie. Uiteindelijk is overeengekomen dat een oude varkensstal werd gesloopt en er een groepsaccommodatie van 324 m2 mocht worden teruggebouwd. Hierbij werden wel veel eisen gesteld aan de landschappelijke inpassing, de parkeerplaatsen en de situering van het gebouw.

Hoogwaardige uitstraling
In het ontwerp van VanWestreenen is gekozen voor een streekeigen houten uitvoering. Donker potdekselwerk in combinatie met rozetramen zorgen voor een hoogwaardige uitstraling. Een modern pannendak met dakramen en glazen hoofdentree maakt het gebouw duurzaam en robuust.
Het gebouw biedt ruimte voor 80 gasten, die gebruik kunnen maken van slaapzalen op de eerste verdieping en afzonderlijke slaapkamers op de begane grond. Er is een hoogwaardige en duurzame keuken en een eetzaal die ruim genoeg is voor grote groepen. De bouw van de Eiken Stek is in december 2012 afgerond en sinds de officiële opening stromen de boekingen binnen.

Evelien Beumer: “VanWestreenen is heel bekend in deze omgeving en ze weten heel goed de weg bij de gemeente. Ze regelen alles voor je, maar dan ook alles. Het kost wel wat, maar dan heb je ook echt wat.”

Foto's

Logo VanWestreenen