Nieuwbouw loods Overkamp Meddo Bouwmaterialen, Winterswijk-Meddo

Bouwen aan een duurzame omgeving voor mens en milieu

Nieuwbouw loods Overkamp Meddo Bouwmaterialen, Geldereschweg Winterswijk-Meddo

De afgelopen anderhalf jaar heeft bouwmaterialengroothandel Overkamp Meddo zijn bedrijfsterrein opnieuw ingericht. Daarbij is een forse stap voorwaarts gezet in duurzame bedrijfsvoering. Speerpunt in het traject was de bouw van een 1200 m2 grote, geïsoleerde opslagloods voor bouwmaterialen.

Overkamp Meddo is in de regio Winterswijk een bekende naam. Heel wat bouwbedrijven, zzp’ers en klussende particulieren halen hier – op een prachtige plek midden tussen de landerijen – hun bouwmaterialen en gereedschappen. Wie een nieuwe badkamer zoekt, vindt in de showroom een uitgebreide collectie tegels en sanitair. Klanten zijn belangrijk voor het bedrijf, maar ook de zorg voor eigen medewerkers gaat directeur Mario Overkamp aan het hart. ‘De aanleiding voor onze nieuwbouw ligt in het feit dat onze mensen veel buiten moesten werken, in weer en wind. Dankzij de nieuwe, geïsoleerde opslagloods kunnen ze nu veel meer binnen aan de slag. Zo werken we aan duurzame relaties met onze mensen.’ Bijkomend voordeel is dat de opgeslagen bouwmaterialen nu vorstvrij worden geleverd aan klanten, iets wat een vereiste is voor efficiënt werken op de bouwplaats.

50% kostenbesparing

Ook in ander opzicht is de loods een voorbeeld van duurzaamheid. Door toepassing van ledverlichting is een aanzienlijke besparing op energiekosten behaald. Overkamp: ‘Die besparing is nog met 50% toegenomen door gebruik van een bewegingsradar die groepen lampen in- en uitschakelt. De lampen zijn zelfs voorzien van Wifi, zodat ze met een smartphone te bedienen zijn.’ Op de nieuwe hal zijn zonnepanelen geplaatst. En voor het verwarmen en koelen van de kantoren en showroom is een lucht/water-warmtepomp geïnstalleerd. Bij uitvoering van het bouwplan is tevens het bestaande asbesthoudende dak van de showroom gerenoveerd en verhoogd.

De eerste plannen voor herinrichting van het Overkamp-terrein zijn al zeven jaar geleden gesmeed. Omdat het bedrijf in het buitengebied ligt, moet het aan een reeks wetten en voorschriften voldoen. ‘Daarom hebben we VanWestreenen er na verloop van tijd bij betrokken. Zij zijn echt dé specialist op dit terrein en hebben ons begeleid bij de vergunningsaanvragen’, vertelt Mario Overkamp. ‘Het traject is goed verlopen en de planningen klopten allemaal’.

‘Lampen voorzien van Wifi zijn te bedienen met een smartphone’

VanWestreenen heeft in dit project de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Melding Activiteitenbesluit Milieu
  • Begeleiding en coördinatie bestemmingsplan wijzigen
  • Ontwerpen van het inpassingsplan
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Bouw
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Sloop
  • Verzorgen van het bestek en de aanbesteding

Foto's

Logo VanWestreenen