Nieuwe kalverenstal familie Wolf, Slagharen

Het had heel wat voeten in de aarde voordat de eerste schop de grond in kon

Nieuwe kalverenstal fam. Wolf, Staarmansweg Slagharen

Dat je niet zomaar even een stal neerzet, heeft de familie Wolf uit Slagharen ondervonden. Het heeft  heel wat jaren geduurd voordat de nieuwe kalverenstal aan de Staarmansweg in gebruik genomen kon worden.

Omdat er oorspronkelijk een woonbestemming zat op de grond waar een stal gewenst was, heeft het traject aardig wat tijd gekost. “Het wijzigen van de bestemming van de grond had heel wat voeten in de aarde. Het heeft al met al wel 14 jaar geduurd voordat de eerste schop de grond in kon”, vertelt Wolf. “In eerste instantie wilde de gemeente niet echt meewerken maar na overleg met de wethouder is het alsnog gelukt om de vereiste vergunningen te verkrijgen.”

Vasthoudendheid

VanWestreenen-adviseur Barry Wopereis blikt terug: “Toen de Natuurbeschermingswet wijzigde, is de bouw zelfs nog even stil gelegd en moest er een tweede vergunning worden aangevraagd. Het is echt aan de vasthoudendheid en het doorzettingsvermogen van Wolf te danken dat de stal er uiteindelijk toch is gekomen.” Het project heeft flink geduld gevergd van de agrarisch ondernemer. Wolf: “Op een gegeven moment kun je ook niet meer terug. Dan ben je te ver in het proces om nog te stoppen. Gelukkig staat de stal er nu en werkt alles naar tevredenheid.”

“Voor Wolf hebben we zo ongeveer alles gedaan wat je maar kunt bedenken. Het bestemmingsplan moest gewijzigd worden en we hadden een Natuurbeschermingswetvergunning en een Omgevingsvergunning bouw nodig”, somt Wopereis op. We hebben dit hele proces gecoördineerd en begeleid en lopen als VanWestreenen dus ook al wat jaartjes mee met deze familie.”

‘Het is aan het doorzettingsvermogen van Wolf te danken dat de stal er is gekomen’

VanWestreenen heeft in dit project de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Aanvraag Omgevingsvergunning Milieu
  • Aanvraag Wet natuurbescherming
  • Begeleiding en coördinatie wijzigen bestemmingsplan
  • Aanvraag Omgevingsvergunning Bouw

Foto's

Logo VanWestreenen