Uitbreiding melkveestal familie Slager, Gemeenteweg te Staphorst

Klederdracht, lintbebouwing, boerderijen achter elkaar. Prachtig! De historie is nog goed zichtbaar in Staphorst. In de kenmerkende lintbebouwing van het dorp Staphorst ligt het melkrundveebedrijf van de familie Slager. Het bedrijf heeft op deze plek al een rijke geschiedenis van enkele generaties. En dat zie je. Bijvoorbeeld in de traditionele woonboerderij met een aangebouwde rietgedekte stalruimte. De blikvanger van het bedrijf.

Afweging
De familie Slager wilde de bestaande melkveestal gaan uitbreiden. Op aanraden van een collega veehouder uit de buurt nam de familie Slager contact op met VanWestreenen.
Ons bureau heeft toen samen met Raymond Holtmaat van Feijen Diervoerders te Dalfsen het bedrijf bezocht en uitbreidingsplan opgesteld. De bestaande melkveestal dreigde te klein te worden voor het aantal te houden dieren. Om de melkerij te optimaliseren en om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst, is de stal verlengd met 90 ligboxen (3 + 1). De familie heeft diverse stallen bekeken, om zo een goede afweging te kunnen maken in met name de vloerkeuze. Uiteindelijk is gekozen voor een Swaans Comfort Vloer G2 in combinatie met de G3 (roostervloer met klep) bij de nieuw geplaatste melkrobots en doorlopen.

Obstakels wegnemen
Na het wegnemen van enkele obstakels tijdens het verkrijgen van de benodigde vergunningen, onder meer vanwege het beleid met betrekking tot de Natura 2000 en geringe afstand tot de omliggende buren, is de stal inmiddels nagenoeg gereed. Een mooi toekomstgericht bouwplan, dat ook nog eens goed past in deze mooie omgeving. Familie Slager: “Als VanWesteenen het niet klaart, dan kan niemand het! De vergunningen duurden wel wat lang, maar VanWestreenen gaf de gemeente en provincie goed tegengas.”

Foto's

Logo VanWestreenen