Van Soest B.V., Mezendreef Kesteren

Koel- & Vriesbedrijf Van Soest BV begon in 1989 met het invriezen van champignons. De Van Soest Champi-mer groep is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten van diepvrieschampignons ter wereld.

De oorsprong van Champi’mer BV gaat terug naar 1948, destijds bekend onder de naam Koel- & Vriesbedrijf Van Soest BV. Core business was toen handel in appels en peren. In 1969 begon Van Soest met het opslaan van diepgevroren producten.

Pizza
“Onze champignons worden wereldwijd geëxporteerd naar  leidende merken in de voedingsmiddelenindustrie, catering en retail in zo’n zestig landen. U heeft ons product wellicht al eens gegeten in een champignonsoep van Unox of een pizza van Wagner.” Vanwege de groeiende vraag heeft Champi’mer recent een nieuwe productielijn geïnstalleerd in een volledig nieuwe hal waardoor de capaciteit van de fabriek is verdubbeld. In de nieuwe fabriekshal is een grote koelcel gebouwd. Ook is er een nieuw vrieshuis gerealiseerd voor extra opslagcapaciteit.

Flink verbeterd
VanWestreenen deed het vergunningentraject en de bestemmingsplanprocedure voor deze uitbreiding. Theo van den Brink: “Het was een zware procedure waarbij veel nevenonderzoek kwam kijken. Dankzij de investering die is gedaan in een betere inpassing van de omgeving, is de dorpsentree van Kesteren vanaf de snelweg A15 flink verbeterd.

 

Foto's

Logo VanWestreenen