Vandentop importeert hout en tuinmaterialen vanuit de hele wereld

Vandentop importeert hout en tuinmaterialen vanuit de hele wereld

Hij begon dertien jaar geleden met een webwinkeltje vanuit zijn studentenkamer. Inmiddels is het bedrijf van Robert van den Top in Barneveld uitgegroeid tot een groot- en detailhandel in hout en tuinmaterialen met een aantrekkelijke showtuin, een flinke opslaghal en 35 man personeel.

Van inspiratie tot compleet eindplaatje
“We importeren hout en tuinmaterialen vanuit de hele wereld en leveren dat aan onze eindklanten: particulieren en hoveniers. Daarnaast leveren we veel rechtstreeks aan houthandels in héél Nederland”, vertelt eigenaar Robert van den Top van Vandentop Tuinhout. “Mensen kunnen in onze webshop hun artikelen bestellen en vervolgens laten bezorgen. Maar ze kunnen ook in onze showtuin komen voor advies en inspiratie. Daarnaast hebben we meerdere montageploegen die bij de klanten thuis de terrassen of overkappingen plaatsen. Kortom, we bieden alles: van inspiratie tot het complete eindplaatje.”

Het leek allemaal niet zo spannend
Het hoofdgebouw van Vandentop aan de Wesselseweg heeft een strakke, moderne uitstraling. Robert: “Dat gebouw hebben we zes jaar geleden neergezet. Via de architect hadden we daarvoor de vergunningen geregeld. Dat was allemaal heel eenvoudig. Een paar jaar later wilden we achterop dit terrein een extra opslagruimte bouwen. Dat leek ook een een-tweetje te worden, maar het bleek uiteindelijk een stuk ingewikkelder te zijn.” Robert wilde de vergunningen wederom via de architect laten regelen. “Het bestemmingsplan klopte, we hadden genoeg bouwmeters: het was allemaal niet zo spannend.

Toch kwamen we niet verder met de gemeente. Vooral in het buitengebied, waar wij gevestigd zijn, schijnt het lastig te zijn om zo’n gebouw neer te zetten. Zelfs het bestemmingsplan werd op een gegeven moment in twijfel getrokken. Het mondde uit in een juridisch steekspel en daarin is VanWestreenen natuurlijk een stuk beter dan ik.” Twee jaar later kreeg Robert het, met hulp van adviseurs Steven van Westreenen en Henk Roeloefsen, uiteindelijk toch voor elkaar. “We kregen vergund wat we hadden aangevraagd. VanWestreenen hield de druk erop en dat was erg fijn. Gelukkig had ik alles ruim ingepland en ben ik niet in de problemen gekomen. Maar zonder hun inzet had het waarschijnlijk nog een paar jaar extra geduurd.”

Foto's

Logo VanWestreenen