Viritec wil zijn klanten in de toekomst volledig ontzorgen

Viritec wil zijn klanten in de toekomst volledig ontzorgen

“We zitten als het ware op de bagagedrager van een aannemer”, legt Hans Hakvoort, eigenaar van Viritec in Wehl, uit. Zijn bedrijf levert apparatuur en advies op het gebied van bodemsanering en (grond)waterzuivering. “We helpen mee bij de uitvoering van bouwprojecten. Wij leveren onder meer installaties waarmee vervuild water dat opgepompt wordt, gereinigd wordt. Een specialistische klus.”

Hakvoort, opgegroeid op een melkveehouderij, startte drie jaar geleden met Viritec. “Ik mocht destijds ook boer worden, maar ik was vooral bezig met machines. Daar draait het natuurlijk niet om op een boerderij, dus besloot ik in de techniek te gaan werken. Eerst huurden we diverse hallen rondom Toldijk. Niet veel later werd dat een grotere hal in Doetinchem en eind 2020 zijn we hier in Wehl gaan bouwen. Inmiddels is er een vaste kern van vijf medewerkers en daarnaast hebben we vijf parttime krachten.”

Vrij van schadelijke stoffen
De nieuwe hal in Wehl beslaat vijftienhonderd vierkante meter en heeft onder meer een vloeistofdichte wasplaats. “Bedrijven kunnen voor korte of langere periode installaties bij ons huren. Als we de machines weer terugkrijgen, zijn de grote hoeveelheden afvalstoffen al afgevoerd door de klant. Op onze wasplaats verrichten we het schone afspuitwerk.” Achter de wasplaats bevinden zich een olie-waterafscheider en een zandvang. Ook is er een nabemonsteringsmogelijkheid. “Al het water dat we op het riool lozen wordt daardoor verantwoord geloosd.”

Afvaloverslag en -opslag
VanWestreenen regelde de milieuvergunning voor Viritec Hakvoort: “Het bouwbedrijf, namelijk Wopereis Staalbouw uit Doetinchem, dat we in de arm hadden genomen, werkte ook met VanWestreenen. Al met al heeft het verkrijgen van de vergunning misschien twee of drie maanden geduurd. Het ging erg soepel, alles was netjes geregeld.” Maar Hakvoort is nog niet klaar met deze vergunning. “We willen hier ook de mogelijkheid creëren voor afvalstoffenoverslag en -opslag, zodat we onze klanten in de toekomst volledig kunnen ontzorgen. Daarvoor moet de milieuvergunning uitgebreid worden en dan zullen we weer bij VanWestreenen aanbellen.” De manier van aanpak die VanWestreenen hanteert, bevalt hem goed. “Ze starten met een grove insteek en later bekijken ze wat er precies nodig is. Ze verzanden niet direct in details. Die agrarische manier van zaken aanvliegen, spreekt mij als boerenzoon erg aan.”

Foto's

Logo VanWestreenen